HEICO e.motion motortuning


Met een e-motion performance kit wint uw Volvo aan sportiviteit , dynamiek en soevereiniteit. Door een gerichte verhoging van het vermogen en het koppel worden acceleratie , trekkracht en brandstofverbruik geoptimaliseerd. Duidelijk merkbaar meer vermogen zorgt voor grenzeloos rijplezier . En dankzij de hoogwaardige technologie van de e- motion performance kits zonder enig risico .
 
Een e-motion performance kit kan eenvoudig door uw Volvo dealer geïnstalleerd worden en omvat de volgende onderdelen :
 
  • een complete additionele ECU unit ; deze unit voldoet aan de hoogste industrienormen
  • een montagekit specifiek voor het betreffende model ontwikkeld
  • een software programmering specifiek voor het betreffende model ontwikkeld
Door de e-motion performance kit worden de volgende parameters aangepast :

De e-motion performance kit stuurt deze aangepaste waardes naar de motor en bewaakt gelijktijdig de volgende parameters :


Indien één of meer van deze parameters afwijken van de maximaal toelaatbare waardes schakelt de e-motion performance kit zichzelf onmiddellijk uit en neemt de originele ECU de besturing weer over. Zo kan nooit enigerlei schade aan de motor veroorzaakt worden door toedoen van de e-motion performance kit.
 
Bovendien controleert de e- motion performance kit continue of er daadwerkelijk meer vermogen gewenst is. Indien u bijvoorbeeld snel wenst te accelereren trapt u het gaspedaal snel en diep in , de e-motion performance kit registreert dit en reageert meteen. Zodra echter de gewenste snelheid bereikt is en u het gaspedaal omhoog laat komen reageert ook de e-motion performance kit en reduceert hij de aangepaste waardes. Mede hierdoor daalt in de meeste gevallen het brandstofverbruik. Tevens blijft de CO2 emissie op hetzelfde niveau als standaard of vermindert zelfs bij sommige modellen.
 
De e-motion performance kit is dus een volledig op zich zelf staande ECU die tijdelijk de werking van de originele ECU overneemt. Indien geen extra vermogen gewenst is of indien bepaalde veiligheidswaardes overschreden worden schakelt de e-motion performance kit zichzelf volledig uit en neemt de originele ECU de taken over.
 
Een bijkomend groot voordeel van de e-motion performance kit is dat deze niet beïnvloed wordt door eventuele software upgrades van Volvo. U kunt alle noodzakelijke upgrades uitvoeren zonder dat de e-motion performance kit hierdoor beïnvloed wordt.
 
De e-motion performance kit wordt door ons specifiek voor elke Volvo individueel geprogrammeerd. Alle gegevens van de betreffende auto zoals chassisnummer , km.stand , datum van inbouw en kenteken worden opgeslagen in de e-motion performance kit en in onze database. Bij eventuele problemen kunnen wij via de
e-motion module uitlezen hoe met de betreffende auto is gereden ; bijvoorbeeld : hoe vaak is voluit geaccelereerd , hoe lang is op topsnelheid gereden , enz.enz.
 
Tevens bestaat er een mogelijkheid de e-motion performance kit bij aanschaf van een andere Volvo om te laten programmeren voor dit nieuwe model , mits deze Volvo met eenzelfde motortype is uitgerust.
 
In Duitsland , Zwitserland en Oostenrijk is HEICO inmiddels een samenwerking aangegaan met de betreffende Volvo importeurs en worden de e-motion performance kits geleverd met behoud van de Volvo garantie. Helaas hebben wij een dergelijke overeenkomst niet kunnen afsluiten met de Nederlandse importeur. Als alternatief bieden wij uw klanten de mogelijkheid een verzekering af te sluiten die de garantie op motor , versnellingsbak en aandrijving overneemt voor 5 jaar vanaf de eerste dag van toelating van de auto met een maximum van 150.000km. De eenmalige premie voor deze Heico Sportiv garantieverzekering bedraagt 395,- . De voorwaarden van deze garantieverzekering kunt u hier downloaden.
 
De e-motion performance kits worden in een full color bedrukte verpakking geleverd compleet met duidelijke montage instructie en alle benodigde montage accessoires.
 
Voor de montage van een e-motion performance kit dient u ca. 1,5 - 2 uur in te  calculeren. Het leveringsprogramma wordt voortdurend uitgebreid , neem contact met ons op indien u interesse heeft in een e-motion performance kit voor een model dat (nog) niet in onze webshop is opgenomen.Webshop categoriën

Populaire producten

Best bekeken

H7710907B
VOLUTION velg type VII 8x19" Black diamond cut
€ 745,-
H7710207B
VOLUTION velg type VII 9x20" Black diamond cut
€ 794,99
H7710907
VOLUTION velg type VII 8x19" Bright silver diamond cut
€ 725,- € 565,-
H77000
Ventieldopset met HEICO SPORTIV logo
€ 25,-
HCCVOL
HEICO SPORTIV Naafdop (1st.)
€ 20,-
H2562000
Reinigingsset voor sportluchtfilter
€ 30,-
H4324008
Leren pookknop met aluminium insert (handsch.) div. Volvo
€ 179,-
H4320000
Individuele leren interieurbekleding
op aanvraag
H7716000
Slotset (voor Volution velgen zonder spoorverbrederset)
€ 63,-
H4324030
Sportstuurwiel antraciet/zilver div. Volvo
€ 1.150,-