HEICO Selected Sound

HEICO SPORTIV Selected Sound uitlaatsystemen
Selected Sound® is een door HEICO SPORTIV ontwikkelde technologie voor sport-uitlaatsystemen. Het principe is als volgt : de HEICO SPORTIV e.motion® module geeft alle rijdynamisch relevante gegevens zoals snelheid , toerental , belasting en gaspedaalstand via de CAN - BUS door aan een speciale soundprocessor. Deze is verbonden met een conventionele HEICO SPORTIV RVS-einddemper en - nieuw - een zogenaamde actuator. Deze actuator modelleert uiteindelijk het gewenste klankbeeld.

Om een authentiek uitlaatgeluid te bewerkstelligen heeft HEICO SPORTIV veel detailarbeid in de soundfile gestopt. Het resultaat : Selected Sound® stimuleert de zintuigen en realiseert het unieke klankbeeld van een volumineuze achtcilinder motor ; een hommage aan de Volvo XC90 V8. De rijder heeft steeds de keuze tussen het standaard geluid of het pure V8 geluid. Bij de XC60 modellen kan het systeem via de start/stop knop in- en uitgeschakeld worden en bij de XC90 modellen door de auto in de ECO drive modus te zetten . De intelligente HEICO SPORTIV e.motion® module activeert Selected Sound® bij het starten automatisch. Bij bedrijfswarme motor schakelt het systeem , als de motor stationair draait , na enige tijd in de stand-by modus ; zodra de auto zich in beweging zet, schakelt het systeem zich opnieuw in. Als de Volvo met een snelheid tussen de 50 en 65 km/u rijdt schakelt het systeem automatisch in de standby modus - dit is wettelijk vereist. Als de snelheid weer minder wordt dan 50 km/u of hoger dan 65 km/u dan wordt Selected Sound® automatisch weer ingeschakeld.

Een Selected Sound® uitlaatsysteem kan gemonteerd worden op alle XC60 en XC90 modellen die zijn uitgerust met een standaard achterskirt met links en rechts trapeze vormige eindpijpen. Ook kan het systeem gecombineerd worden met het optioneel verkrijgbare HEICO SPORTIV achterskirt met 4 geïntegreerde ovale eindpijpen. De komende maanden zullen deze Selected Sound uitlaatsystemen voor praktisch alle modellen met de nieuwe 4 cilinder VEA motoren geintroduceerd worden.

Omdat met de nieuwe generatie e.motion® modules meerdere functies door slechts één module geregeld kunnen worden kan Selected Sound® optioneel met andere HEICO SPORTIV producten, zoals bv. een e.motion® performance kit , een Speedpack of een PowerSwitch gecombineerd worden.


Klik hier voor een voorproefje van het geluid !


Onderstaand een videodemonstratie van het Selected Sound systeem.
Webshop categoriën

Populaire producten

Best bekeken

H7710907B
VOLUTION velg type VII 8x19" Black diamond cut
€ 745,-
H7710207B
VOLUTION velg type VII 9x20" Black diamond cut
€ 794,99
H7710907
VOLUTION velg type VII 8x19" Bright silver diamond cut
€ 725,- € 565,-
H77000
Ventieldopset met HEICO SPORTIV logo
€ 25,-
HCCVOL
HEICO SPORTIV Naafdop (1st.)
€ 20,-
H2562000
Reinigingsset voor sportluchtfilter
€ 30,-
H4324008
Leren pookknop met aluminium insert (handsch.) div. Volvo
€ 179,-
H4320000
Individuele leren interieurbekleding
op aanvraag
H7716000
Slotset (voor Volution velgen zonder spoorverbrederset)
€ 63,-
H4324030
Sportstuurwiel antraciet/zilver div. Volvo
€ 1.150,-